Categories
Astron Sportura

Seiko har 100-års jubilæum

En af giganterne inden for ur-verdenen fejrer i år deres 100-års fødselsdag.

Seiko

Seiko blev egentlig oprettet i 1881, men det var først i 1913 at virksomheden producerede det første armbåndsur, Laurel.

I løbet af de 100 år har Seiko udviklet dame- og herreure, der hele tiden har været på forkant af industrien. Virksomhedens grundlægger – Kintaro Hattori – fastslog for længe siden, at Seiko altid skal være ”et skridt foran resten”, hvilket må siges stadig at være tilfældet.

I 1960’erne havde Seiko opnået verdens højeste niveau af nøjagtighed i mekaniske bevægelser. I 1969 udviklede virksomheden verdens første kvarts-armbåndsur, Seiko Astron Quartz, hvis stærkt forbedret nøjagtighed revolutionerede urindustrien.

I 1988 blev Seiko Kinetic leveret til masserne. Uret bruger den samme selvoptrækkende mekanisme som i et mekanisk ur, men den indbyggede rotor oplader en lille elektrisk generator, der gemmer og leverer strøm til bevægelsen.

Hos Seiko kan du finde alt fra klassiske herreure til avancerede sportsure.

Sportsur fra Seiko
Sportsur fra Seiko
Categories
Astron

Astron GPS Solar er landet

Seikos nyhed Astron GPS Solar er landet. I Tokyo og London blev verdens første ur, der selv kan tilpasse sig tidszonerne, fejret på behørig vis.

De besøgende i Seikos butik i Ginza-distriktet blev mødt med en udstilling, der præsenterede det nye ur på 50 skærme. Samtidig var forretningens berømte klokketårn oplyst i blåt, for at symbolisere at Astrons GPS-teknologi når hele jorden rundt og kan ses fra rummet som en dyb blå farve.

For nyligt blev uret også præsenteret i Greenwich observatoriet i det sydøstlige London. Gennem Royal Greenwich Observatory løber nulmeridianen, som er bestemmende for tidszonerne over hele Jorden. Siden anden verdenskrig er observatoriet anvendt som museum og huser altså i dag det Seiko Astron ur, som har redefineret moderne tidsmåling.

Verdens første GPS sol ur skal ikke bruge en ekstern energikilde. Ved hjælp af lysets kraft forbindes uret til GPS netværket og viser tiden med en uovertruffen præcision. Ved et tryk på en knap tilpasser uret sig alle jordens 39 tidszoner.

Det har taget Seiko næsten 10 år at skabe Seiko Astron og pakke den avancerede teknologi ind i et ur, der er både smukt og komfortabelt. Som forgængeren, det første quartz ur fra 1969, vil det nye Seiko ur ændre den måde verden ser hvad klokken er.

Seiko Astron GPS Solar